Blog

A Morgan Stanley-vel zsűriztük a nemzetközi Simonyi BEDC Hackathon fenntarthatósági versenyt

18 nemzetközi csapat mérte össze fenntarthatósági vállalkozási ötleteit a PTE Simonyi BEDC által rendezett Nemzetközi Hackathon-on 2023. november 22-23-án. A PTE és az eszéki egyetem valóban nemzetközi csapatai (dél-afrikától a távol-keletig, az arab országoktól nyugat-Európáig) vettek részt a fenntarthatósági innovációs ötletversenyen, ahol mentorként és a háromtagú zsűri egyikeként  ügyvezetőnk is közreműködött.

A verseny fő témája ezúttal a fenntartható mobilitás volt. A több mint 80 hallgatót számláló 18, zömében szerteágazóan nemzetközi csapat kétnapos felkészülést és mentori támogatást követően mutatta be a szokásos szabályok szerint egyenként 2 perces pitch-ek keretében ötleteit és fenntarthatósági kihívások kezeléséhez kapcsolódó megoldási, vállalkozási ötleteit és javaslatait a zsűrinek, melyet 5 perces kérdés-felelek követett.

A versenyt az EcoRoad csapata nyerte, akik egy jó eséllyel valóban megvalósítható, vállalaton belüli autómegosztó platformot és alkalmazást mutattak be profin a zsűritagoknak.

Második helyezést ért el az EasyGo, mely csapat kis léptékű, helyi és hosszú távú e-bike bérlési ötletet prezentált, míg a harmadik helyezett a GreenWard lett, amely egy helyi zöld közlekedési aggregátor platformot és applikációt vázolt fel.

Különdíjat kapott a TransferCredits ötlete, modellje és prezentációja, mely ugyan még kezdeti fázisban van, de egy előremutató és időszerű fejlesztés az egyéni szintű karbon megtakarítások összegyűjtése és piacosítása kapcsán, innovatív adatgyűjtési és hitelesítési rendszeren keresztül. Felkérésük alapján a DevEco folytatja a nemzetközi csapat ötletének mentorálását az MVP és a roadmap kidolgozásának támogatásával.

Mi, a DevEco-nál az innovációban látjuk a fenntarthatóság széles körben alkalmazható megvalósításának egyik legjobb lehetőségét, ezért innovációs  projektjeink mellett évente több alkalommal veszünk részt örömmel szakértőként és a zsűri tagjaként ezen a szórakoztató, tanulságos és magas színvonalú ötletversenyen.

— a DevEco Consulting csapata

#DevEco #PTE #MorganStanley #SimonyiBEDC #fenntarthatóságiverseny 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük