Blog

Fenntarthatósági Témahét 2024

2024. április 22-26. között kerül megrendezésre a 9. Fenntarthatósági Témahét, amelyet a korábbi évekhez hasonlóan az NFFT, a Kék Bolygó Alapítvány és más neves partnerek mellett a DevEco Consulting Kft. ismét szakmai partnerként támogat.

A Fenntarthatósági Témahét elsődleges célja a szemléletformálás. A szemléletváltásra a gyermekek a legfogékonyabbak, épp ezért fontos, hogy már iskolás korban megismerjék a fenntarthatóság és a környezetvédelem jelentőségét és tudatában legyenek személyes érintettségüknek. A szemléletformálás érdekében a Témahét minden évben kiemelt témakörök mentén zajlik, önkéntes óralátogatókkal, óravázlatokkal, mintaprojektekkel és diákok helyszíni látogatásaival.

A 2024-es Fenntarthatósági Témahét öt kiemelt témája:

– a levegő és élővilága,

– a szabadidő,

– a körkörös gazdálkodás,

– a hulladék, és

– a tudatos fogyasztás.

A Fenntarthatósági Témahét keretében az öt izgalmas környezettudatos témában készülnek oktatócsomagok a diákok számra. Minden oktatócsomag interaktív, játékos tevékenységekkel segíti a gyermekek ismereteinek bővítését és a környezettudatos gondolkodás elsajátítását és céljuk, hogy a tanulók szórakoztató módon ismerkedjenek a környezetvédelemmel.

Az oktatócsomagok előreláthatóan 2024. március 15-től lesznek elérhetőek a Témahét honlapján.

Büszkék vagyunk rá, hogy a szakmai partnerként támogathatjuk a programot az idei évben is, olyan elismert szervezetek, mint az NFFT, a BCSDH, vagy az AmCham között. 

 

Önkéntes Program

A Témahét szervezői lehetőséget biztosítanak arra, hogy az iskolai programok, tanórák részeként a fenntarthatóság mellett elkötelezett szakemberek önkéntesen órát tartsanak a diákoknak és saját példáikkal, gondolataikkal erősítsék a Témahét üzeneteit. Emellett diákcsoportok számára céglátogatás keretében bemutathatják saját vállalkozásuk fenntarthatósági eredményeit is. Az önkéntesek nem csak a pedagógusok munkáját támogatják, hanem érdekesebbé teszik a programot is.

Ön is hozzájárulhat a diákok valós, gyakorlati fenntarthatósági ismereteinek bővítéséhez! Regisztráljon önkéntesnek a Fenntarthatósági Témahét Önkéntes oldalán

– a DevEco Consulting csapata

#Fenntarthatóság #FenntarthatóságiTémahét #NFFT #KékBolygóAlapítvány #DevEco

forrás: www.fenntarthatosagi.temahet.hu

(kép forrása: www.fenntarthatosagi.temahet.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük